''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Χριστιανοί μπήκαν στην τουρκική Βουλή και βγήκαν από την ελληνική!

Χριστιανοί μπήκαν στην τουρκική Βουλή και βγήκαν από την ελληνική!
Περισσή ευφορία είχε δημιουργήσει στις αρχές Ιουνίου η είδηση που δημοσιοποίησε πρώτο το ΕΚΚΛΗΣΙΑOnline για την είσοδο για πρώτη φορά στην τουρκική Βουλή Χριστιανών βουλευτών.
Ασχέτως αν η βουλή εκείνη είχε βραχεία ζωή μιας και σε λίγο πάλι εκλογές θα έχουμε στην Τουρκία, η είδηση και μόνο πως η Χριστιανική μειονότητα της Τουρκίας θα εκπροσωπείτo στο τουρκικό κοινοβούλιο μετά από μια μακρά απουσία, καθώς τέσσερα μέλη της κοινότητας εκλέχτηκαν βουλευτές δημιούργησε την εντύπωση πως κάτι αλλάζει στη γείτονα χώρα. 
Δυστυχώς όμως επρόκειτο για αυτό που σοφά λέει ο λαός, "της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη".
Μιας και ναι μεν μπηκαν Χριστιανοί στην τουρκική Βουλή αλλά βγήκαν από την ελληνική! Αυτό που συνέβη στη Ροδόπη αν το δει κανείς σε συνάρτηση με το συμβάν των τουρκικών εκλογών αποκαλύπτει για πολλοστή φορά την πάγια τουρκική πολιτική. Κάθε φορά λοιπόν που η Τουρκία πιέζεται στο εσωτερικό της, εξωτερικεύει την πίεση αυτή προς την Ελλάδα. Είτε με κρίσεις στο Αιγαίο, με τον "πόλεμο της τσιπούρας", τώρα με το μεταναστευτικό και βεβαίως με την ασύστολη δράση στη Θράκη!
Το μόνο βέβαιο είναι πως και στις δύο πλευρές του Αιγαίου η ανθρωπογεωγραφία αλλάζει και οι αλλαγές αυτές γίνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Να δούμε ποιος θα βγει χαμένος!

Από: ekklisiaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου