''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Τούρκος υπήκοος πήγε στην Ελλάδα και ισχυρίζεται ότι είναι Ελληνοκύπριος αγνοούμενος

- Ακολουθούνται όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες από πλευράς Λευκωσίας και Αθηνών για περαιτέρω χειρισμούς- Το DNA θα μιλήσει, ωστόσο η Ε/κ εμμένει να διεξαχθούν οι εξετάσεις είτε στην Κύπρο είτε στην Ελλάδα
- Το άτομο αυτό θεωρεί πολύ πιθανό να πρόκειται για απαχθέντα του τουρκικού στρατού το 1974
- Εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για φάρσα, ή ανυπόστατο ισχυρισμό

Με τις έρευνες στον κατεχόμενο Τράχωνα να έχουν επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα των αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας το καλοκαίρι του 1974, έρχεται μια νέα αποκάλυψη, την οποία έφερε στο φως έρευνα Sigmalive.

Διασταυρωμένες, πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το εν λόγω site, Τούρκος υπήκοος, ο οποίος διαμένει στην Τουρκία φέρεται να ισχυρίζεται ότι έχει σοβαρές ενδείξεις ότι είναι απαχθείς Ε/κ, ο οποίος απήχθη σε νεαρή ηλικία κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

Μάλιστα, οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ήρθε σε επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου και μέσω Ελλάδας, με τις Αρχές της Δημοκρατίας να τηρούν πλέον τακτική επαφή μαζί του, με συνεχή ανταλλαγή αλληλογραφίας.

Ο ίδιος ζητεί να υποβληθεί σε σε τεστ DNΑ προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να γνωρίζει αν είναι Ε/κ ο οποίος απήχθη από τον τουρκικό στρατό.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δώσει τις ακόλουθες τρεις επιλογές:

- Να μεταβεί, ο άντρας, στην Ελλάδα για τη λήψη δείγματος και διενέργεια του τεστ
- Να έλθει στην Κύπρο και συγκεκριμένα στα κατεχόμενα για τη λήψη δείγματος
- Να μεταβεί ειδικός από την Ελλάδα στην Τουρκία για να λάβει το δείγμα και να διενεργήσει το τεστ


Σε κάθε περίπτωση, οι κυπριακές Αρχές δεν πρόκειται να αποδεχθούν σε καμιά περίπτωση την αποστολή δείγματος από την Τουρκία στην Ελλάδα ή την Κύπρο, καθώς επιθυμούν εφόσον προχωρήσει η διαδικασία να είναι παρόντες εκπρόσωποι της Δημοκρατίας.

Αν και σε πρώτο στάδιο το Κυπριακό ΥΠΕΞ είχε ζητήσει η υπόθεση να κλείσει εντός 24 ωρών, προκειμένου να αποφευχθεί η διαρροή και η συνακόλουθη αναστάτωση, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό, με την υπόθεση να "σέρνεται" επί μήνες, λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων, κυρίως.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή στο παρελθόν είχαν καταγραφεί ανάλογες περιπτώσεις, το κυπριακό ΥΠΕΞ παραμένει ιδιαίτερα επιφυλακτικό.

"Ακούσαμε πολλά τα τελευταία χρόνια, αλλά τίποτε δεν επιβεβαιώθηκε. Δεν ξέρει κανείς ποιος είναι ο συγκεκριμένος άντρας, αλλά ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει στοιχεία και ενδείξεις ότι ενδέχεται να είναι Ε/κ αγνοούμενος. Είναι υποχρέωση μας, ωστόσο, να διερευνήσουμε την περίπτωση του και κάθε άλλη περίπτωση και ισχυρισμό, ακόμα κι αν οι πιθανότητες να είναι αυτός που ισχυρίζεται είναι απειροελάχιστες", δήλωσε στο Sigmalive πηγή προσκείμενη στο ΥΠΕΞ.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο άνδρας θα μεταβεί κατά πάσα πιθανότητα ξανά στην Ελλάδα εντός Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου προκειμένου να υποβληθεί σε εξέταση DNA, ώστε να εξαχθούν τα όποια συμπεράσματα. 
 
Από: newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου