''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ενοχλείται η Τουρκία από την ελληνοϊσραηλινή στρατιωτική συνεργασία

Ενοχλείται η Τουρκία από την ελληνοϊσραηλινή στρατιωτική συνεργασία
Τους επόμενους μήνες ελληνικά ελικόπτερα θα συμμετάσχουν σε εκπαίδευση στο Ισραήλ έγραψε η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post και μεταδίδει με πικρόχολα σχόλια η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας η οποία επιχειρεί- όπως είναι φυσικό - να δημιουργήσει ρήγμα στις σχέσεις Αθήνας - Παλαιστινίων με προβοκατόρικα επιχειρήματα του στυλ '' ο Τσίπρας ξέχασε τις προεκλογικές δεσμεύσεις για την Παλαιστίνη''.
Η τουρκική τηλεόραση επισημαίνοντας ότι ''συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ'' επικαλείται δημοσιεύματα σχετικά με το ότι ελληνικά μαχητικά θα συμμετάσχουν στην πολυεθνική άσκηση «Γαλάζια Σημαία» (Blue Flag) που θα πραγματοποιηθεί στο νότιο Ισραήλ.Επίσης αναφέρεται στην πολύ πρόσφατη κοινή ελληνο-ισραηλινή άσκηση κατά την οποία Ισραηλινοί πιλότοι ελικοπτέρων πραγματοποίησαν στρατιωτική εκπαίδευση στον Όλυμπο( '' μια άνευ προηγούμενου στρατιωτική εκπαίδευση 11 μερών στον Όλυμπο'',γράφει)

Ελληνικές και ιταλικές στρατιωτικές μονάδες στο Ισραήλ
Η ελληνική κυβέρνηση - αναφέρει - συνεχίζει να συμπορεύεται με το Ισραήλ παρά τις προεκλογικές εκκλήσεις για υποστήριξη στην Παλαιστίνη. Η στρατιωτική συμμαχία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και του Ισραήλ, αναφέρει με προφανή στόχο να ευαισθητοποιήσει τους Παλαιστινίους κατα της Ελλάδας - συνεχίζεται και αυξάνεται. Και προβάλει την είδηση ότι σύντομα στο Ισραήλ θα μεταβούν ελληνικές και ιταλικές στρατιωτικές μονάδες για εκπαίδευση.

Μνημονεύει δε το δημοσιευμα της τουρκικής τηλεόρασης το δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία για την συνεκπαιδευση στον Ολυμπο : «Τα τελευταία χρόνια η στρατιωτική συνεργασία Ισραήλ-Ελλάδας κερδίζει ώθηση. Οι αμοιβαίες πτήσεις θα συνεχιστούν και το 2016».Αναφέρει επίσης την δηλωση του διοικητή της αεροπορικής βάσης της Λάρισας ότι η ελληνική πλευρά κατανοεί τη μεγάλη σημασία της κοινής δραστηριότητας με το κράτος του Ισραήλ, το οποίο συμβάλλει στην ασφάλεια των δύο χωρών.

Αμοιβαίο καθεστώς νομικής ασυλίας στο στρατιωτικό προσωπικό των δυο χωρών
Και καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα με αναφορά στο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Μάιο υπέγραψε μια συμφωνία με το Ισραήλ με την οποία χορηγείται αμοιβαίο καθεστώς νομικής ασυλίας στο στρατιωτικό προσωπικό των δυο χωρών (όπως συμβαίνει μόνο με τις ΗΠΑ) ενώ θυμίζει ότι προεκλογικά η δέσμευση και το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο τερματισμός της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ και η χορήγηση υποστήριξης στην ίδρυση του Παλαιστινιακού Κράτους.
Μάλιστα αναφέρει ότι πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και νυν αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας σε πρόταση που κατέθεσε στη βουλή πρόσφατα είχε ζητήσει την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης και την χορήγηση υποστήριξης στην Παλαιστίνη στο συγκεκριμένο θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από τις χοντροκομμένες αυτές αναφορές και μόνο είναι φανερό ότι η ελληνο ισραηλινή στρατιωτική συνεργασία ενοχλεί πολύ την Αγκυρα.

Από  onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου