''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Κρεμλίνο: Περίπου 1.500 Ρώσοι έχουν γίνει τζιχαντιστές

Κρεμλίνο: Περίπου 1.500 Ρώσοι έχουν γίνει τζιχαντιστές
Τη στιγμή που ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, δηλώνει ανοιχτά την στήριξή του στον Σύρο ομόλογό του, Μπασάρ Αλ Άσαντ, τονίζοντας πως η Μόσχα θα συνεχίζει να παρέχει στρατιωτική ενίσχυση στη Δαμασκό σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η δράση τρομοκρατικών στοιχείων, υπολογίζεται πως περίπου 1.500 Ρώσοι υπήκοοι έχουν γίνει τζιχαντιστές.

Μπορεί η πληροφορία να είχε κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες, ωστόσο ο αριθμός υπολογιζόταν στους 1.700, ενώ σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της ρωσικής αντιτρομοκρατίας οι Ρώσοι υπήκοοι που έχουν μεταβεί σε Συρία και Ιράκ για να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους είναι από 800 έως και 1.500.
Στο μεταξύ, η αρμόδια υπηρεσία της εθνικής επιτροπής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αναφέρει πως περισσότεροι από 170 είναι όσοι Ρώσοι τζιχαντιστές έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Σεργκέι Σμιρνόφ των υπηρεσιών ασφάλειας της Ρωσίας, το Ισλαμικό Κράτος έχει επιχειρήσει να στρατολογήσει υποστηρικτές από τον Βόρειο Καύκασο.
«Ένας από τους κινδύνους είναι ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει ξεκινήσει να παρεισφρέει σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις. Δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τρομοκρατική οργάνωση Imarat Kavkaz», ανέφερε ο Σμιρνόφ, επισημαίνοντας πως κάποιοι από τους επικεφαλής της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Εμιράτο του Καυκάσου έχουν ήδη ορκιστεί πίστη στο ΙΚ.
Παράλληλα, οι μυστικές υπηρεσίες έχουν πληροφορίες σχετικά με τη δράση 300 πολιτών από το Τατζικιστάν, οι οποίοι με τη σειρά τους πολεμούν με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Από  protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου