''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ασσύριοι και Αραμαίοι προειδοποιούν – Εάν η Τουρκία μας επιτεθεί θα πολεμήσουμε.

Συριακές (Αραμαίων, Σύρων μονοφυσιτών χριστιανών) και Ασσυριακές οργανώσεις στη Συρία εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία δηλώνουν ότι δεν θα ανεχθούν επέμβαση της Τουρκίας στη δημοκρατική αυτόνομη διοίκηση στη Ροζάβα (βόρεια Συρία), δηλαδή στο δυτικό Κουρδιστάν.
Στην κοινή ανακοίνωση του Συριακού Στρατιωτικού Συμβουλίου, του Συριακού Κόμματος της Ενότητας, της Ευρωπαϊκής Συριακής Ένωσης και του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου της Συρίας, σημειώνεται ότι αυτοί, οι Σύροι – Αραμαίοι – Ασσύριοι (μονοφυσίτες χριστιανοί) έχουν υποστεί από το Ισλαμικό Κράτος τη μεγαλύτερη βαρβαρότητα.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «ολόκληρος ο κόσμος γνωρίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος θέλει να μας σφαγιάσει. Αυτές τις σκοτεινές εποχές εμείς, μαζί με τους Κούρδους, τους Άραβες και άλλους γειτονικούς λαούς ιδρύσαμε τη Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση, η οποία αντιστέκεται στο Ισλαμικό Κράτος και σε άλλες βάρβαρες οργανώσεις στη βόρεια Συρία και μας εξασφαλίζει μια ζωή με ελευθερία, δημοκρατία και ασφάλεια.
Επίσης ιδρύσαμε το Συριακό Στρατιωτικό Συμβούλιο, τη δική μας ένοπλη δύναμη, η οποία πολεμά το Ισλαμικό Κράτος ως σύμμαχος με το YPG των Κούρδων, το Αλ Σανανίντ των Αράβων και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό. Αυτή η συμμαχία μάς έχει κάνει την πιο επιτυχημένη δύναμη στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος».
Οι Ασσύριακες και χριστιανικές Συριακές οργανώσεις επισημαίνουν ότι δεν θέλουν το ΝΑΤΟ να επιτρέψει την οποιαδήποτε απόπειρα ή απαίτηση της Τουρκίας για μια επίθεση ή εμπλοκή ενάντια στους Κούρδους της Συρίας, προσθέτοντας:
«Η οποιαδήποτε επίθεση στη Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση, θα θεωρηθεί επίθεση εναντίον όλων μας. Δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που μας επιτεθεί η Τουρκία θα αντισταθούμε και θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Έχουμε ήδη υποφέρει πολλά από την τουρκική κτηνωδία, αλλά δεν θα πεθάνουμε έτσι εύκολα αυτή τη φορά.
Η οποιαδήποτε απόπειρα της Τουρκίας να επιτεθεί στους Κούρδους στη Συρία δεν θα προκαλέσει απλά απογοήτευση και χάσιμο της ελπίδας στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά θα οδηγήσει και σε μια σύγκρουση με σφαγές στην περιοχή (σ.σ. βόρεια Συρία) που είναι πατρίδα πολλών διαφορετικών εθνοτήτων και θα βοηθήσει το Ισλαμικό Κράτος να κάνει πράξη τα σχέδιά του για να τσακίσει το δημοκρατικό και αυτόνομο σύστημα διακυβέρνησής μας».
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι πολλοί Κούρδοι Γιαζίντι (ηλιολάτρες) έχουν βρει καταφύγιο στη βόρεια Συρία.
Η ανακοίνωση απαιτεί την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Τούρκων και Κούρδων και καλεί το ΝΑΤΟ να μην επιτρέψει τουρκικές πολεμικές ενέργειες που θα έχουν στόχο τη μόνη δημοκρατική αυτοδιοίκηση στη Συρία.

tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου