''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Οι ΗΠΑ σε μυστικές συνομιλίες με τη Ρωσία για τη Μέση Ανατολή «πίσω από την πλάτη» της ΕΕ

Μία ακόμη επιβεβαίωση για την ιστοσελίδα μας pentpostagma.gr, για την κυοφορούμνη στρατιωτική συμμαχία Ρωσίας και ΗΠΑ εναντίον του ISIS. Σε άρθρο μας με τίτλο (Πυρηνικά όπλα «στα χέρια» του ISIS και σενάρια πολεμικής εμπλοκής Ρωσίας και ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία),
είχαμε κάνει λόγο για συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών της Ρωσίας και των ΗΠΑ , μετά από « πληροφορίες» περί ενίσχυσης των Τζιχαντιστών με πυρηνικά όπλα χαμηλής ισχύος!!

Σήμερα σύμφωνα με δημοσίευμα, υψηλόβαθμοι Ρώσοι και Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι πραγματοποιούν «μυστικές διαπραγματεύσεις» για τη μείωση των εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ σε σχέση με την Μέση Ανατολή , αναφέρει η ισπανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Mil21.es , επικαλούμενη ανώνυμες ευρωπαϊκές πηγές πληροφοριών.

Οι μυστικές συνομιλίες λαμβάνουν χώρα με την έγκριση τόσο του Κρεμλίνου και του Λευκού Οίκου στη Βόρεια Ευρώπη, αναμεταδίδει σε δημοσίευμα του το ρωσικό αμυντικό πόρταλ Sputnik.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν με την «απόφαση» της Ουάσιγκτον να αλλάξει τη στρατηγική της προς τη Μόσχα, κάνοντας παραχωρήσεις σχετικά με την Ουκρανία, σε αντάλλαγμα την υποστήριξη του Κρεμλίνου στα νέα αμερικανικά γεωπολιτικά σχέδια στη Μέση Ανατολή, τονίζουν οι ανώνυμες πηγές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται την υποστήριξη του Βλαντιμίρ Πούτιν για να σταματήσουν την επέκταση του ISILστη Μέση Ανατολή και να «υλοποιήσουν κάποιες αλλαγές» στις κυβερνήσεις ορισμένων κρατών του Περσικού Κόλπου που αποστασιοποιήθηκαν (ειδικά το τελευταίο διάστημα) από το Λευκό Οίκο, μετά την επιτυχημένη συμφωνία της Ουάσιγκτον με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, τονίζει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές πληροφοριών, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν αρχικά τους μαχητές του ISIL στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Συρίας υπό την ηγεσία του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Ταυτόχρονα, ο ISIL λάμβανε σημαντική χρηματοδοτική στήριξη από τα αραβικά κράτη του Περσικού Κόλπου, ειδικά από το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία, καθώς και υλικοτεχνική υποστήριξη από την τουρκική κυβέρνηση στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Ωστόσο, η κατάσταση σύντομα «γύρισε» Μπούμερανγκ εναντίον της Ουάσιγκτον. Οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να ανησυχούν σοβαρά με τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, ειδικά μετά την ανακήρυξη από τον ISIL της δημιουργίας του ισλαμικού χαλιφάτου στα εδάφη που είχε κατακτήσει και την στρατολόγηση τζιχαντιστών από όλο τον κόσμο.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ συνεργάστηκαν τότε ενεργά με την Μοσάντ και τους ομολόγους τους στο Ισραήλ, θέλοντας να έχουν μια λεπτομερή εικόνα του κάθε τι που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, η ιρανική πυρηνική συμφωνία έκανε τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό πιο «δυστυχισμένο» και προκάλεσε μια «τρύπα» στο σύστημα της συνεχούς ροής πληροφοριών μεταξύ των δύο χωρών. Τώρα η Ουάσιγκτον χρειάζεται νέους συμμάχους και νέες πιο αξιόπιστες πηγές πληροφοριών για να παρακολουθεί την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και να την έχει συνεχώς υπό έλεγχο.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν την Ουάσιγκτον να επανεξετάσει τη στρατηγική της προς τη Μόσχα. Με την εξεύρεση ενός συμβιβασμού με τον Πούτιν και την ρωσική υποστήριξη, οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν τώρα να αντιμετωπίσουν με τον ορθό τρόπο την συνεχιζόμενη κρίση στη Μέση Ανατολή, μια περιοχή η οποία θεωρείται για την Ουάσιγκτονί πολύ πιο σημαντική από την Ουκρανία.

Στο «παιχνίδι» αυτό της προσέγγισης σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η ΕΕ δηλαδή το Βερολίνο και το Παρίσι είναι «ακάλεστοι» και εκτός των όποιων τεράστιων γεωπολιτικών εξελίξεων στην Μέση Ανατολή . Γεγονός που σημαίνει ποια είναι ακριβώς η θέση της ευρωπαϊκής ένωσης στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, για αυτό και επιχειρείται η ταχεία δημιουργία ενός ικανού ευρωπαϊκού στρατού. Επίσης οι επαφές των δύο υπερδυνάμεων καταστούν την θέση του Βερολίνου ακόμα πιο «ευάλωτη στα παγκόσμια σχέδια τους . Η οικονομική ευμάρεια για χώρες σαν την Γερμανία δεν σημαίνει ταυτόχρονα τον μετασχηματισμό σε υπερδύναμη μιας και απουσιάζουν oi ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Το αντίστροφο ισχύει και για την Ελλάδα , η οποία ναι μεν ευρίσκεται σε οικονομική κρίση αλλά διαθέτει ικανές ένοπλες δυνάμεις!!!

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου