''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Δύο μάγοι βαπτίζονται Ορθόδοξοι Χριστιανοί στο Ανατολικό Κονγκό.

Πριν από τη βάπτισή του, ο Θεοφάνης, αφού παρακολούθησε Ορθόδοξη Κατήχηση εδώ στη Μπούνια, μας είχε φέρει μπροστά σε μεγάλη έκπληξη, καθώς ήταν πρώην μάγος. Πριν από τη βάπτισή του, έφερε μετά τον Εσπερινό, σε μια τσάντα ο, τι μαγικό κατείχε: τετράδιο με μαγικές προσευχές, μαντήλι βουτηγμένο σε αίμα, σκόνη σε μπουκαλάκι και αλοιφή που του είχε δώσει ένας μεγάλος μάγος της Περιοχής, ώστε με αυτά να επιβάλλεται στους άλλους, να είναι δυνατότερος από άλλους, να μη συλλαμβάνεται όταν κακουργεί, κλπ. Όμως δουλειά δεν έβρισκε, χαρά δεν γευόταν, ειρήνη δεν είχε ο νέος αυτός!
Μη βρίσκοντας μια τελετή ειδική στο Ευχολόγιο μας, κάναμε τη μικρή Παράκληση της Παναγίας μας, με λίγα άτομα που είχαν μείνει ακόμα στην αυλή του Ι. μας Ναού Αγίου Νικολάου Μπούνια. Και κατά τη στιγμή αυτή της Παρακλήσεως, ανάψαμε φωτιά στο προαύλιο και παραπλεύρως του Ι. Ναού μας και του είπαμε να τα ρίξει ο ίδιος στη φωτιά, απαρνούμενος τον Σατανά .
Την επομένη έλαβε το Άγιο Βάπτισμα με το όνομα «Θεοφάνης» που ο ίδιος διάλεξε.
Στη συνέχεια αφού Κοινώνησε στα Άχραντα Μυστήρια, 2 μόνον ημέρες μετά, τον ευλόγησε ο Θεός και βρήκε μια καλή δουλεία σε κάποια μη κυβερνητική οργάνωση, όπου εργάζεται μέχρι τώρα, δοξάζοντας τον Θεό!
Μετά από αυτόν ήλθε πάλι ένας άλλος με την ίδια ιστορία. Βαπτίστηκε και αυτός αργότερα με το όνομα Σαμουήλ.
Ο Χριστός να φωτίσει τον κόσμο Του!

Timotheos Ntumba
https://www.facebook.com/timotheos.ntumba
https://ierapostoli.wordpress.com/2015/08/06/two-magicians-baptized-orthodox-christians-in-eastern-congo/
http://ampelonas-trygetes.blogspot.gr/2015/08/blog-post_60.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου