''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Μister Tsipras, η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα και ορυκτά πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της...

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τον Μάιο του 2013 κυκλοφόρησε το βιβλίο του γερμανού οικονομολόγου Dirk Müller (Mr. Dax), με τον τίτλο «Showdown». Στο βιβλίο αυτό ο Γερμανός Οικονομολόγος αναφέρει με παρουσίαση πολλών στοιχείων, ότι η Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα η πλουσιότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!




Αυτές τις κρίσιμες μέρες ο Dirk Müller έδωσε κυριολεκτικά ένα εντυπωσιακό ρεσιτάλ στα γερμανικά κανάλια, όπως στο BR, κατηγορώντας την γερμανική πολιτική ηγεσία και φωνάζοντας πως όλο αυτό θέατρο κατά της Ελλάδας γίνεται ακριβώς γιατί η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη.

Σε ένα σημαντικό κεφάλαιο του βιβλίου του Müller με τον τίτλο «Οι Ελληνες και το αέριο», γίνονταν εκτενή αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου και κατέληγε στο πόρισμα ότι, «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μια σειρά σημαντικών ορυκτών. Μπορεί κανείς δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη». Μάλιστα την άποψη του αυτή, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, του την είχε επιβεβαιώσει και η κ Ντόρα Μπακογιάνννη το καλοκαίρι του 2012 στη διάρκεια μιας έντονης συζήτησης, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης.

Και εδώ μπαίνει σύμφωνα με τον Dirk Müller το αμείλικτο ερώτημα σχετικά με την ελληνική οικονομική κρίση: «Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και τη χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές. Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».

Στο ίδιο βιβλίο ανέλυε τη θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στον πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψη» και, «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας συγκεκριμένα της Ευρασίας, δηλαδή της Κίνας και της Ρωσίας».

Και ποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά έκτος από τους «συμμάχους» και «φίλους» και εταίρους της Ελλάδας; Στο ίδιο βιβλίο εξαπολύονται βαριές κατηγορίες για την πολιτική ηγεσία της χώρας από τον Κωστάκη Καραμανλή, τον Γιωργάκη Παπανδρέου και έπονται οι Αντωνάκης Σαμαράς και Βαγγέλαρος Βενιζέλος!

Σήμερα ζούμε, όπως αποφαίνεται ο Γερμανός οικονομολόγος, δυστυχώς την δεύτερη φάση της ελληνικής τραγωδίας. Μια καινούργια πολιτική ηγεσία φαίνεται ότι βαδίζει στον δρόμο που χάραξαν όλοι αυτοί. Η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης, η χώρα με τα μεγαλύτερα ενεργειακά κοιτάσματα σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, αλυσοδένεται ξανά στην μνημονιακή τυραννία.

Το δράμα επαναλαμβάνεται! Μια χώρα «ναρκομανής» ξαναγίνεται έρμαιο των δόσεών της. Η ιστορία θα επαναληφτεί καθώς αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη και το μόνο που επιτυγχάνει είναι η συνέχιση της ύφεσης και της εξάρτησης χωρίς καμία δυνατότητα ανάκαμψης.

Well come, mister Tsipras ;;;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου