''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Άρχισε πάλι η ένοπλη αντιπαράθεση Κούρδων ανταρτών -Τουρκίας.

Καθώς η τουρκική ηγεσία δήλωσε ότι είναι αποφασισμένη να εντείνει τον πόλεμο κατά των Κούρδων αυτονομιστών σε όλα τα μέτωπα, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία συμπαρίσταται στην απόφαση αυτή των Τούρκων.
Η Γερμανία θα στηρίξει την Άγκυρα στον αγώνα κατά των εξτρεμιστών, είπε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε τηλεφωνία επικοινωνία την Κυριακή, αλλά κάλεσε την Τουρκία να διατηρήσει ‘μέτρο’ στην καταπολέμηση του κουρδικού κόμματος PKK.
Το τηλεφώνημα έγινε μετά το θάνατο δύο Τούρκων στρατιωτών, που προφανώς πρόκειται για αντίποινα κατά της Άγκυρας, στην επίθεσή της  κατά των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.

Στο μεταξύ η τουρκική αστυνομία προέβη σε επιχειρήσεις την Κυριακή και συνέλαβε 21 ύποπτους σε 44 σημεία στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ, όπου ήταν στέκια μελών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος και κατασχέθηκαν όπλα και διάφορα έγγραφα που ανήκουν στην κουρδική οργάνωση που είναι παράνομη στην Τουρκία.
Αστυνομικές επιδρομές έλαβαν χώρα και στις επαρχίες Μπισμίλ, Χάζρο, Λίσε και Ντίσλε.
Η τουρκική αστυνομία προέβη στις επιδρομές, αυτές μετά το θάνατο δύο Τούρκων στρατιωτών  και των τραυματισμό άλλων τεσσάρων, από βόμβα σε αυτοκίνητο που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά έξω από το Ντιγιαρμπακίρ. 

Η επίθεση θεωρήθηκε ως αντίποινα των Κούρδων για τις τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις σε στρατόπεδα των Κούρδων αυτονομιστών στο βόριο Ιράκ.
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου