''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Αλλιώτικο φάρμακο για καρκινοπαθείς!

Αλλιώτικο φάρμακο για καρκινοπαθείς!
Μιά είδηση πολύ διαφορετική από τις συνηθισμένες εντοπίσαμε τελευταία:

«Σε σημαντικά συμπεράσματα για το πως η πίστη, η θρησκευτική πρακτική και η πνευματικότητα μπορούν να βοηθήσουν καρκινοπαθείς ασθενείς, έχουν καταλήξει σχετικές μελέτες που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Πατρών. (...) Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Καλόφωνο και σε συνεργασία με τον Αν. Καθηγητή Ψυχιατρικής στο ΠΓΝΠ κ. Ασημακόπουλο, διαπίστωσε ότι όσοι βρίσκουν καταφύγιο στη θρησκεία και την πνευματικότητα αναζητώντας εκεί νόημα και ελπίδα, προσαρμόζονται καλύτερα στις πολλές απαιτήσεις της νόσου, την χημειοθεραπεία και την ψυχολογική δυσφορία που προκαλεί».
«Επίσης άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι η θρησκευτικότητα βοηθεί και υγιείς ανθρώπους, καθώς σχετίζεται θετικά με καλύτερες συμπεριφορές υγείας, όπως λιγότερο κάπνισμα, καλύτερη διατροφή μέσω της νηστείας (...) και κατά συνέπεια έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε οργανικό και ψυχολογικό επίπεδο» («thebest.gr» 25-5-2015).
Η είδηση ασφαλώς εντυπωσιάζει με την ξεκάθαρη διατύπωση των επιστημονικών συμπερασμάτων ως προς τη θετική επίδραση της πίστεως τόσο σε ασθενείς όσο και σε υγιείς ανθρώπους. Πολύ περισσότερο αυτά ισχύουν, όταν πρόκειται για μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας που κατέχει τη μόνη αληθινή πίστη και μεταδίδει με τα ιερά Μυστήριά της πλούσια τη θεία Χάρη στους προσερχόμενους πιστούς. Σχετικά με αυτό το θέμα έχουμε τη σαφέστατη διαβεβαίωση του πρωτοκορυφαίου αποστόλου Παύλου: «Η ευσέβεια προς πάντα ωφέλιμός εστιν, επαγγελίας έχουσα ζωής της νυν και της μελλούσης» (Α΄ Τιμ. δ΄ 8). Δηλαδή, η θεοσεβής ζωή είναι ωφέλιμη και στο σώμα και στην ψυχή, διότι υπόσχεται ανταμοιβές και για την επίγεια ζωή και για τη μελλοντική ζωή στην αιωνιότητα.

Από  osotir.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου