''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Τούρκος στρατιώτης βλέπει την κουρδική σημαία να ανεμίζει στην Τελ Αμπιάντ.

Η αυτόνομη περιφερειακή κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν, με ανακοίνωση της Προεδρίας της χώρας, συνεχάρη τις Κουρδικές Δυνάμεις Προστασίας του Λαού (YPG/YPJ) για την απελευθέρωση της κουρδικής πόλης Τζίρε Σίπι, ή αλλιώς Τελ Αμπιάντ, από το Ισλαμικό Κράτος.
«Σας ευχαριστούμε μαχητές του YPG και σύμμαχοι που πήρατε μέρος στην επιχείριση απελευθέρωσης της Τζίρε Σίπι», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κουρδική προεδρεία.
«Η απελευθέρωση της Τζίρε Σίπι από το Ισλαμικό Κράτος είναι σπουδαία νέα για τον λαό του Κουρδιστάν και τον ελεύθερο κόσμο. Μια τέτοια νίκη είναι ένα σημαντικό πλήγμα στις δραστηριότητες του Ισλαμικού Κράτους», γράφει η ανακοίνωση και συνεχίζει:
«Εκτιμούμε πολύ τον ρόλο και των άλλων δυνάμεων που μαζί με το YPG καθάρισαν την πόλη από το Ισλαμικό Κράτος. Ελπίζουμε για την ανακατάληψη όλων των κουρδικών εδαφών από το Ισλαμικό Κράτος το συντομότερο δυνατό».
Υπενθυμίζουμε ότι στις 15 Ιουνίου το YPG και η συριακή οργάνωση «Ηφαίστειο του Ευφράτη» ανακατέλαβαν τη συνοριακή πόλη Τελ Αμπιάντ από το Ισλαμικό Κράτος.

tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου