''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Διεθνή οργάνωση χριστιανοσύνης για τη Μέση Ανατολή φτιάχνουν οι Ρώσοι

"Διεθνή οργάνωση χριστιανοσύνης" με αποστολή την προστασία των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής θα συσταθεί σε Λίβανο, Συρία και  Παλαιστίνη, 

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξς ο Αλεξέι Cherkezov,  οργανωτικός επικεφαλής στην επιτροπή του τρίτου Φόρουμ Χριστιναικής Νεολαίας της Ρωσίας  που πραγματοποιήθηκε στο Σότσι.
Η νεοσυσταθείσα διεθνής οργάνωση θα ονομάζεται "Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ".  Στόχος της είναι να ενεργοποιήσει το έργο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην κοινωνία  της Ρωσίας και άλλων χωρών με σκοπό να συνεργάζονται για την παρατήρηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, της κοινωνικής διακονίας και του θρησκευτικού διαλόγου.
Οι αντιπρόσωποι από τη Συρία και το Λίβανο που παρακολούθησαν το φόρουμ υποστήριξαν ένθερμα την πρωτοβουλία για τη σύσταση της οργάνωσηςγια την προστασία των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή.
"Είμαστε πολύ ευτυχείς για την απόφαση αυτή-, είπε ο Karin Χασάν από τη Συρία-, υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί στη χώρα μας και σίγουρα θα υποστηρίξουν την αποστολή. Η Συρία είχε πάντα καλές σχέσεις με τη Ρωσία και ελπίζουμε αυτές να ενισχυθούννα. "
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του κινήματος της νεολαίας Αλ-Marada του Λιβάνου Shadi Dahla είπε, μιλώντας στο ίδιο φόρουμ, ότι ο Λίβανος περιμένει από την Ρωσία να επιστρέψει στη Μέση Ανατολή, καθώς η παρουσία της είναι απαραίτητη για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή και την ισορροπία των δυνάμεων.
Το 3ο Φόρουμ της Χριστιανικής Νεολαίας της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και άλλων δημόσιων φορέων και φιλανθρωπικών οργανώσεων Το φόρουμ παρακολούθησαν κυρίως νέοι-περίπου 300 σύνεδροι- από τη Μόσχα, την Περιφέρεια Ροστόφ, την Περιφέρεια Κρασνοντάρ, τη Σταυρούπολη, τη Βόρεια Οσετία, την Αρμενία, τη Γεωργία, το Λίβανο, τη Συρία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Από ekklisiaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου