''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Άρχισε ο κύκλος αίματος και δολοφονιών στη Τουρκία…Στους Κούρδους θα τα ρίξουν τώρα οι Ισλαμιστές !

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις μετά τη δολοφονία του επικεφαλής της Γενί Ιχιά Ντερ -ισλαμιστικής οργάνωσης παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία – ανέφεραν πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Οι πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Αϊτάν Μπαράν. Η οργάνωση Γενί Ιχιά Ντερ συνδέεται με το ακροδεξικό ισλαμιστικό κόμμα Χούντα Παρ που στηρίζεται από συμπαθούντες της οργάνωσης Χιζμπουλάχ η οποία δρούσε στην περιοχή τη δεκατία του 1990.
Ο Αϊτάν Μπαράν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ έβγαινε από το γραφείο του στη συνοικία Σεχιτλίκ του Ντιγιάρμπακιρ και η επίθεση αυτή εκτιμάται ότι θα πυροδοτήσει νέες εντάσεις στην περιοχή, που κατοικείται κυρίως από Κούρδους, δύο μόλις ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία.
Αμέσως μετά την επίθεση που δέχτηκε ο Μπαράν, μέλη της οργάνωσης , συγκεντρώθηκαν στο σημείο, άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα και συγκρούστηκαν με τους δημοσιογράφους που έσπευσαν στην περιοχή, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.264x350x1_1433852788.jpg.pagespeed.ic.b2pnTlJvyl
O bdulgani Ορχάν, δικηγόρος Baran, δείχνει  τα μέλη του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), προσθέτοντας ότι η αστυνομία είχε προειδοποιήσει  τον Baran για μια πιθανή ένοπλη επίθεση από το PKK και το συνδεδεμένων Πατριωτικό Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας (YDG-Η) τέσσερις ή πέντε ημέρες πριν από τις γενικές εκλογές 7 Ιούνη.
«Ήμουν με τον Aytaç Baran, όταν άφησε την τελευταία του πνοή. Του είχαν στήσει  ενέδρα στο δρόμο κοντά στο σπίτι του. Τον πυροβόλησαν με δύο πιστόλια τέσσερις φορές. Ο δρόμος έχει επτά εισόδους, αλλά όλοι είχαν μπλοκαριστεί. Είχε πάρει απειλές, αλλά είπε «εγώ θα παώ ακόμη και αν πεθάνω,» είπε ο Ορχάν.
Νωρίτερα το πρακτορείο Ρόιτερς, επικαλούμενο πάντα τους αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσε ότι τρεις δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν.
«Έπεσε μάρτυρας» είπε ένα στέλεχος του Χούντα Παρ στο πρακτορείο Ρόιτερς, επιβεβαιώνοντας ότι τον πυροβόλησαν ενώ έβγαινε από τα γραφεία της οργάνωσης.
Την περασμένη Παρασκευή τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), επίσης στο Ντιγιάρμπακιρ. Ο ηγέτης του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς την Δευτέρα επέρριψε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος του κόμματός του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στο Ισλαμικό Κράτος.

http://veteranos.gr/archise-o-kiklos-ematos-ke-dolofonion-sti-tourkia-stous-kourdous-tha-ta-rixoun-tora-islamistes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου