''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ρωσία: Το 89% των πολιτών στηρίζει τον Πούτιν

Ρωσία: Το 89% των πολιτών στηρίζει τον Πούτιν
Με τη δράση του Βλαδίμιρ Πούτιν στη θέση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι ικανοποιημένοι 89% από τους πολίτες, αυτός ο δείκτης είναι μέγιστος και πρωτοφανής σε όλη τη διάρκεια της παρακολούθησης, ανέφεραν στο πρακτορείο INTERFAX στο «Levada- Centr» μετά το πέρας της δημοσκόπησης του Ιουνίου.

Τον Απρίλιο – Μάιο τη δράση του Πούτιν στη θέση του προέδρου επιδοκίμασαν 86% Ρώσοι, τον Ιανουάριο — 85%, τον Ιούνιο του 2014 — 86%, τον Ιούνιο του 2013 — 63%, τον Ιούνιο 2012 — 64%.
Δεν είναι ευχαριστημένοι με τη δράση του προέδρου τώρα 10% από τους ερωτηθέντες.
Τη δράση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ στη θέση του πρωθυπουργού επιδοκιμάζουν 66%, αποδοκιμάζουν 33%.
Με τη δράση της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι ικανοποιημένοι 62% από τους ερωτηθέντες, δεν είναι — 37%.
Τη δράση της Κρατικής Ντούμας επιδοκιμάζουν 54%, αποδοκιμάζουν 44% από τους Ρώσους.
Εκτός από αυτό, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, 64% από τους ερωτηθέντες είναι ικανοποιημένοι με τη δράση των κυβερνητών στις περιοχές τους, δεν είναι ικανοποιημένοι — 35%.
Τους ερωτηθέντες επίσης παρακάλεσαν να ονομάσουν 5−6 πολιτικούς και κοινωνικούς λειτουργούς τους οποίους εμπιστεύονται περισσότερο.
Στη πρώτη θέση είναι ο Πούτιν, το όνομά του είπαν 64% από τους ερωτηθέντες. Είναι ο πιο υψηλός δείκτης από τον Ιανουάριο του 2014 (τότε ήταν στο επίπεδο 53%).
Στη δεύτερη θέση είναι ο επικεφαλής του Υπουργείου Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σοϊγκού, τον οποίο εμπιστεύονται 28% Ρώσοι. Την τρίτη θέση μοιράζουν ο Μεντβέντεφ και ο επικεφαλής του ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ (από 21%).
Έπειτα ακολουθούν ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκεννάντι Ζιουγκάνοφ (11%), ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Ζιρινόβσκι (9%), η πρόεδρος του Συμβουλίου Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκο (5%), ο πατριάρχης Κύριλλος, ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν και ο ηγέτης του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» Σεργκέι Μιρόνοφ (από 4%).
Δεν εμπιστεύονται κανέναν πολιτικό 9% από τους ερωτηθέντες, ενώ 13% δήλωσαν ότι δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική.
Την άποψη ότι σε γενικές γραμμές τα πράγματα στη χώρα βαίνουν καλώς, συμμερίζονται 64% από τους Ρώσους, είναι το μέγιστο επίπεδο σε όλη τη διάρκεια πραγματοποίησης της παρακολούθησης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των κοινωνιολόγων, τον Απρίλιο – Μάιο αυτός ο δείκτης ήταν στο επίπεδο 60%, τον Ιανουάριο — 55%, τον Ιούνιο του 2014 — 62%, τον Ιούνιο του 2013 — 41%, τον Ιούνιο του 2012 — 44%.
Την αντίθετη άποψη έχουν 23% που θεωρούν ότι τώρα η χώρα οδεύει σε λάθος δρόμο, δυσκολεύτηκαν να απαντήσουν 14%.
Η δημοσκόπηση έγινε στις 19—22 Ιουνίου σε 134 οικισμούς των 46 περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η στατιστική απόκλιση δεν υπερβαίνει 3%.

Από  briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου