''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Νεκρός ο 78χρονος δημοσιογράφος που αυτοπυρπολήθηκε

Νεκρός ο 78χρονος δημοσιογράφος που αυτοπυρπολήθηκε
Δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη που έδινε από την περασμένη Παρασκευή, ο 78χρονος συνταξιούχος, αρθρογράφος τοπικής εφημερίδας, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που επιχείρησε στην άκρη της Εθνικής Οδού Πύργου-Τριπόλεως.

Το βράδυ της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή, στην μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου Πατρών, όπου είχε μεταφερθεί.
«Δεν μπορώ να αντέξω άλλο την οικονομική ανέχεια. Δεν μπορώ να αντέξω άλλο την κατάστασή μου και αυτή που έχει περιέλθει η χώρα μου. Δεν βλέπω καμία ελπίδα. Σας αποχαιρετώ» έγραφε στο ιδιόχειρο σημείωμά που άφησε δίπλα του πριν περιλούσει τον εαυτό του και αυτοπυρποληθεί.
Eίχε εντοπιστεί φλεγόμενος από διερχόμενο πολίτη, ο οποίος με μία ζακέτα κατάφερε να σβήσει τις φλόγες. Το θύμα μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο του Πύργου, με σοβαρά εγκαύματα που κάλυπταν το 80% του σώματός του και αργότερα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Πατρών.
Ο ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος αρθρογραφούσε για χρόνια στην τοπική εφημερίδα «Πατρίς», στις 11:30 το πρωί της περασμένης Παρασκευής, βρέθηκε στο 141ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πύργου -Τριπόλεως στις Κολιρέϊκες Παράγκες.
Άφησε κάτω το ιδιόχειρο σημείωμα, απομακρύνθηκε λίγο, έβγαλε τρία μπουκάλια οινοπνεύματος και τα άδειασε πάνω του.
Στη συνέχεια με ένα αναπτήρα έβαλε φωτιά, τυλίχθηκε στις φλόγες και έπεσε στο έδαφος. Έντρομοι οι διερχόμενοι πολίτες, ξεπερνώντας το αρχικό σοκ, επιχείρησαν να βοηθήσουν. Ένας προσπάθησε να σβήσει τις φλόγες, ενώ οι υπόλοιποι επικοινώνησαν με αστυνομία, πυροσβεστική και κάλεσαν ασθενοφόρο.
Ο 78χρονος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν έχει δική του οικογένεια και μοναδικός συγγενής του είναι ο αδερφός του, ο οποίος ειδοποιήθηκε για την απίστευτη ενέργεια του.

Από  thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου