''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Βανδαλισμός στην Βρετανία: Εκαψαν διατηρητέα εκκλησία 200 ετών

Βανδαλισμός στην Βρετανία: Εκαψαν διατηρητέα εκκλησία 200 ετών
Σταυρούλα Μπρούστα
Ένας έφηβος συνελήφθη ως ύποπτος για εμπρησμό, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε διατηρητέο κτίριο 200 ετών με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές που φτάνουν το 1.000.000 λίρες.

Ο 17χρονος, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, συνελήφθη από τους αξιωματικούς που ερευνούν την επίθεση που έγινε στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στο Φλιτ του Χαμφσάιρ χθες το βράδυ.
Οι ντόπιοι αναφέρουν ότι η πυρκαγιά στην εκκλησία ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού και όχι ατύχημα, αφού δύο εβδομάδες νωρίτερα βρέθηκε εκεί κοντά και μία καμμένη Βίβλος.
ΟΙ άνθρωποι της εκκλησίας είπαν ότι η στέγη έχει καταστραφεί, μαζί με πολλά από τα αυθεντικά παράθυρα βιτρό. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το αγόρι συνελήφθει, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται.
Ένας εκπρόσωπος της επισκοπής του Γκίλφορντ δήλωσε ότι «το κόστος των ζημιών που προκλήθηκαν στην εκκλησία εκτιμάται σε εκατομμύρια λίρες.»
Οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούσαν την εκκλησία ως το κέντρο της κοινότητας τους και ο αιδεσιμότατος Μαρκ Χάιτον ήταν σήμερα στο σημείο, παρηγορώντας τους προσκυνητές.
Ωστόσο ο εφημέριος δήλωσε «το κτίριο είναι οικοδομήσιμο και με τη βοήθεια της κοινότητας ο ναός θα ξαναγίνει όπως ήταν. Ηταν μια πολύ σοβαρή πυρκαγιά αλλά ευτυχώς κανείς δεν έχασε τη ζωή του. Ας ελπίσουμε ότι μέσα σε ένα ή δύο χρόνια θα είμαστε σε θέση να επισκευάσουμε την εκκλησία εντελώς».

Από  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου