''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Πρωθυπουργός Βουλγαρίας: Ο βουλγαρικός στρατός είναι έτοιμος να επέμβει στα Σκόπια.

Ο βουλγαρικός στρατός και οι ειδικές δυνάμεις έχουν λάβει μια σειρά μέτρων σε σχέση με την κρίση στα Σκόπια, δήλωσε από το βήμα του κοινοβουλίου, ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.
«Ο στρατός διεξάγει ασκήσεις, με επιμέρους τμήματά του, ειδικότερα με την ομάδα του Υπουργείου, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Στις ασκήσεις το σενάριο είναι η σύλληψη τρομοκρατικών ομάδων σε δασικές περιοχές, σε ανώμαλο έδαφος», είπε ο Μπορίσοφ προσθέτοντας ότι ο στρατός βρίσκεται έτοιμος στα σύνορα «εάν τα πράγματα πάνε άσχημα στα Σκόπια».

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός επικαλέστηκε τους περίπου 90 χιλιάδες πολίτες της FYROM που έχουν λάβει βουλγαρικά διαβατήρια και ως εκ τούτου σε πιθανή ανθρωπιστική κρίση θα είναι έτοιμος ο βουλγαρικός στρατός να τους οδηγήσει στη Βουλγαρία. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό», είπε χαρακτηριστικά. Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Άμυνας Νικολάι Νέντσεφ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή για τη Βουλγαρία, σχετικά με την κατάσταση στα Σκόπια, αλλά είναι απαραίτητο το υπουργείο Άμυνας να μπορεί να ανταποκριθεί στην ασφάλεια των συνόρων σε λίγες ώρες.


http://www.echedoros-a.gr
http://national-pride.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου