''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Το Ισλαμικό Κράτος θα έχει σε ένα χρόνο πυρηνική βόμβα.

...θα εξαπολύσει τόσο μεγάλη επίθεση μέσα στις ΗΠΑ που θα κάνει τις τρομοκρατικές επιθέσεις του παρελθόντος να μοιάζουν «αστείες».
Στο τελευταίο τεύχος του τζιχαντιστικού προπαγανδιστικού περιοδικού Νταμπίγκ (Dabiq), το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι επειδή επεκτείνεται τόσο ραγδαία θα είναι σε θέση να αγοράσει τα πρώτα του πυρηνικά όπλα από το Πακιστάν μέσα σε ένα χρόνο.
Στο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε σε λιγότερο από 12 μήνες να μετεξελιχθεί από την πιο «εκρηκτική» ισλαμιστική οργάνωση στον σύγχρονο κόσμο στο πιο «εκρηκτικό» ισλαμιστικό κίνημα, που όμοιό του η σύγχρονη παγκόσμια κοινότητα δεν έχει ξαναδεί.
Το Ισλαμικό Κράτος δεν κρύβει τις προθέσεις του. Επιθυμεί όλες οι τζιχαντιστικές οργανώσεις να ενωθούν μαζί του, όπως η Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία, ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο παγκόσμιο τζιχαντιστικό κίνημα.
Η αγορά πυρηνικών όπλων από το Πακιστάν τίθεται «υποθετικά» στο άρθρο, αλλά φανερώνει τις ακριβείς προθέσεις: «Ας ρίξουμε μια υπόθεση εργασίας στο τραπέζι. Το Ισλαμικό Κράτος έχει δισεκατομμύρια δολάρια στις τράπεζες, οπότε αναθέτει στους ανθρώπους του στο Πακιστάν να αγοράσουν μια πυρηνική συσκευή από εμπόρους όπλων με διασυνδέσεις με διεφθαρμένους αξιωματούχους στην περιοχή».
Και συνεχίζει: «Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος όλων των δυτικών μυστικών υπηρεσιών και πλέον σήμερα είναι πιο πιθανό από ό,τι ένα χρόνο πριν».
Κι αν ακόμα δεν μπορέσει το Ισλαμικό Κράτος να αγοράσει πυρηνική βόμβα, «τι θα λέγατε για μερικές χιλιάδες τόνους νιτρικού αμμώνιου; Αυτό είναι κάτι σχετικά εύκολο…».
Μάλιστα αναφέρεται ότι το Ισλαμικό Κράτος θα εξαπολύσει τόσο μεγάλη επίθεση μέσα στις ΗΠΑ που θα κάνει τις τρομοκρατικές επιθέσεις του παρελθόντος να μοιάζουν «αστείες».
«Το Ισλαμικό Κράτος ερευνά να κάνει κάτι μεγάλο, κάτι που θα κάνει όλες τις επιθέσεις του παρελθόντος να μοιάζουν σκάγια αεροβόλου, και όσο περισσότερες οργανώσεις δηλώνουν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, τόσο πιο πιθανό γίνεται να συμβεί κάτι πραγματικά επικό».
«Θυμηθείτε, όλα αυτά που συνέβησαν μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Πόσο πιο επικίνδυνα θα είναι τα πράγματα σε ένα χρόνο από σήμερα;».
Υπολογίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να έχει βάλει στην άκρη κοντά στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ωστόσο, στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά σε πόσα χρήματα έχει πρόσβαση.

tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου