''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ζητούν να καταργηθεί η μεταφορά του Αγίου φωτός!


ΕΝΩΣΗ ΑΘΕΩΝ:ΑΠΑΤΗ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ!
Με αυτή την δήλωση η Ένωση Άθεων προκαλεί το κοινό χριστιανικό αίσθημα!

Η Ένωση Αθέων ζήτησε εκ νέου με επιστολή της την κατάργηση της αεροπορικής μεταφοράς του Αγίου Φωτός, την οποία και χαρακτηρίζει «μη απαραίτητη πολυτέλεια».

«Ζητάμε από τα αρμόδια υπουργεία να ενημερώσουν τους Έλληνες φορολογούμενους πόσο έχει κοστίσει στο Ελληνικό Κράτος η μεταφορά του ονομαζόμενου «Αγίου φωτός» στην Ελλάδα και η διανομή του στις ανά τη χώρα Μητροπόλεις από το 1988 μέχρι σήμερα».»Ζητάμε την κατάργηση της μεταφοράς και διανομής του υποτιθέμενου «Αγίου φωτός» με έξοδα του Ελληνικού Κράτους».Ο πρόεδρος της Ένωσης Αθέων, Φώτης Φραγκόπουλος αναλύοντας περαιτέρω τις θέσεις του Σωματείου ως προς το ζήτημα της διακομιδής του Φωτός αλλά και του διαχωρισμού του Κράτους με την Εκκλησία που για την ώρα δεν έχει τεθεί επί τάπητος και δεν έχει εξεταστεί επί της ουσίας από την νέα κυβέρνηση. Ή καλύτερα, ούτε από τη νέα κυβέρνηση, για την ώρα τουλάχιστον.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που θέτουμε το ζήτημα αυτό», λέει ο κ. Φραγκόπουλος. «Πραγματοποιούμε τη δράση μας αυτή από το 2013. Φέτος απευθυνθήκαμε πιο οργανωμένα ίσως σε όλες τις αρμόδιες διευθύνσεις και τα υπουργεία που είναι σχετικά με το θέμα. Θέλαμε να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα και αναμένουμε ανταπόκριση».
Διευκρινίζει πως ούτε τώρα, ούτε στο παρελθόν υπήρξε κάποια επίσημη απάντηση από τις ελληνικές Αρχές.
«Αναμένουμε για φέτος. Να σας πω ωστόσο πως σαν Ένωση δεν πρόκειται να πάρουμε πολιτική θέση, κάτι που ξεκαθαρίζεται και στο καταστατικό μας. Εμείς απευθυνόμαστε στο Κράτος και ρωτάμε αν είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτό το πρόβλημα, αυτή η επιβάρυνση, ειδικά αυτή την περίοδο που είναι πολύ δύσκολη για όλους τους φορολογούμενους». 


http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου