''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Εναλλακτικές χρήσεις για το αλουμινόχαρτο.

Φωτο:.fimes.gr
Το αλουμινόχαρτο δεν είναι φίλος μόνο κάθε καλής μαγείρισσας που τυλίγει τα φαγητά της με αυτό για να διατηρηθούν! Είναι ένα πολύτιμο υλικό για πολλές ακόμη χρήσεις μέσα στο σπίτι.
1. Στρώστε τα συρτάρια και τα ντουλάπια
Το αλουμινόχαρτο δεν είναι μόνο εύκολο να καθοριστεί με ένα σφουγγάρι, αλλά αντανακλά φως και έτσι θα φωτίσει τις σκοτεινές γωνίες των συρταριών που δε βλέπεις.
 
2. Γυαλίστε τα ασημικά
Εξαιτίας μιας χημικής αντίδρασης το αλουμινόχαρτο καταφέρνει να ξεθαμπώσει τα αντικείμενα από ασήμι. Ντύστε εσωτερικά ένα πλαστικό κουτί με αλουμινόχαρτο (η γυαλιστερή επιφάνεια να φαίνεται) και ρίξτε μέσα ¼ φλιτζανιού σόδας και βραστό νερό. Ανακατέψτε και αφήστε τα αντικείμενα μέσα για ένα τέταρτο. Θα τα βγάλετε καινούργια!
 
3. Καθαρίστε εύκολα το γκριλ
Αν είστε από τις γυναίκες που μαγειρεύουν καθημερινά και δύσκολα φαγητά στο φούρνο, θα γνωρίζετε πολύ καλά πως ο καθαρισμός του γκριλ είναι μια κουραστική διαδικασία. Αντί να χρησιμοποιήσετε βαριά καθαριστικά από το σούπερ μάρκετ είναι προτιμότερο να κάνετε μπάλα λίγο αλουμινόχαρτο και με αυτό να τρίψετε τις περιοχές της κουζίνας που έχουν κολλήσει τα καμένα λίπη. Αποτελεσματικό και γρήγορο!
 
4. Προστατέψτε την πίτα που ψήνετε
Βάλτε την πίτα που ψήνετε στον θάλαμο της κουζίνας και καλύψτε τις γωνίες της με αλουμινόχαρτο(σαν δαχτυλίδι) για να μην καεί η ζύμη στην άκρη όσο ψήνεται το υπόλοιπο υλικό.
 
5. Φοβίστε τα πουλιά
Αν έχετε στον κήπο σας οπωροφόρα δέντρα μάλλον δε θα θέλετε τα πουλιά να σας χαλάσουν τη σοδειά. Για αυτό κόψτε σε λωρίδες αλουμινόχαρτο και κρεμάστε τις στα δέντρα. Αυτό είναι αρκετό για να τα κρατήσει μακριά.
 
6. Μετακινήστε βαριά έπιπλα
Τυλίξτε τα πόδια του καναπέ με μερικά φύλλα αλουμινόχαρτου για να γίνει πιο εύκολη η μετακίνησή του. Αποφύγετε, όμως, να κάνετε το κόλπο σε επιφάνειες που μπορούν να γρατζουνιστούν από το αλουμινόχαρτο, όπως ξύλο.
 
7. Σιδερώστε γρήγορα και αποτελεσματικά
Το αλουμινόχαρτο αντανακλά θερμότητα και αυτό βοηθάει να κάνετε πιο εύκολα τις τσακίσεις στα παντελόνια και να σιδερώνετε τα πουκάμισα. Τοποθετήστε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου κάτω από το ύφασμα της σιδερώστρας και θα δείτε διαφορά.
 
8. Κρατήστε τη θερμότητα εντός του σπιτιού
Τοποθετήστε πίσω από τα σώματα του καλοριφέρ – των βορινών δωματίων – ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο για να παραμένει η θερμότητα εντός του σπιτιού και να μην μένει στον τοίχο!
 
Πηγή: fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου