''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ στη Δαμασκό. Με την Παναγιά μπροστά και τα παιδιά αγκαλιά πορεία για τους απαχθέντες χριστιανούς - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στρατής Μαζίδης

Χιλιάδες χριστιανοί της Δαμασκού...
από τη γειτονιά Bab Touma βγήκαν το βράδυ της Παρασκευής στους δρόμους σε μια ειρηνική πορεία από τις εκκλησίες της Παναγίας και του Αλ-Ζεϊτούν προς την πλατεία της περιοχής εκφράζοντας την καταδίκη τους για την απαγωγή των χριστιανών της περιφέρειας της Χάσακα από τους τζιχαντιστές της ISIL.

Οι συμμετέχοντες κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να εργαστεί για την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των απαχθέντων, τον τερματισμό της αιματοχυσίας, και να τεθεί ένα τέλος στη συστηματική μετατόπιση των χριστιανών της περιοχής.

Κάλεσαν επίσης για την υποστήριξη του Συριακού Αραβικού Στρατού, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια και η σταθερότητα στο σύνολο της χώρας, καταγγέλλοντας τη διεθνή σιωπή πάνω από τα εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής, απαιτώντας από τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις σε όσα κράτη στηρίζουν και ενισχύουν ισλαμιστές που κρύβονται πίσω από την ετικέτα του "μετριοπαθή".

"Αυτή η πορεία είναι μια καταδίκη των εγκλημάτων που διαπράττονται από τρομοκρατικές οργανώσεις παντού, ιδιαίτερα αυτού που συνέβη πρόσφατα στην επαρχία Hasaka όπου οι άνθρωποι απήχθησαν σε μέρη άγνωστα από την τρομοκρατική οργάνωση ISIS", δήλωσε ο Πατέρας Γαβριήλ Νταβούντ.

Όπως παρατηρούμε και στις φωτογραφίες από το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων οι χριστιανοί με την Παναγιά οδηγό και τα παιδιά στα χέρια βγήκαν μαζί με κεράκια να διαμαρτυρηθούν και να συμπαρασταθούν.

Αλίμονο σε μας τους αποκοιμισμένους χριστιανούς της Δύσης.















http://www.freepen.gr/2015/03/blog-post_209.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου