''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Πρόεδρος Κουρδιστάν: Τα σύνορα διαγράφονται εκ νέου με πόλεμο και αίμα.

Ο πρόεδρος της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανι,
δήλωσε το Σάββατο ότι τα σύνορα στη Μέση Ανατολή επαναπροσδιορίζονται με πόλεμο και ‘αίμα’ και ότι το Ιράκ έχει μια τελευταία ευκαιρία να μείνει με το Κουρδιστάν εφ’ όσον αλλάξει σύστημα.
«Εάν το Ιράκ θέλει να μείνει μαζί μας, πρέπει να ακολουθήσει ένα διαφορετικό σύστημα διακυβέρνησης», είπε ο Μπαρζανί βρισκόμενος στο Λονδίνο, όπως μεταφέρει τα λόγια του η εφημερίδα ‘Αλ Χαγιάτ’.
Ο Μπαρζανί δήλωσε ότι το Ιράκ δεν απέχει πολύ από την αποτυχία και ότι ο πρωθυπουργός του, Χάιντερ αλ Αμπάντι ‘έχει μια τελευταία ευκαιρία να σώσει αυτή τη χώρα».
Ο Κούρδος πρόεδρος δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι δυνάμεις Πεσμεργκά είναι στον αγώνα κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ με πλήρη ισχύ, αλλά επεσήμανε ότι «χρειάζεται βαρύ οπλισμό, εάν πρόκειται να συμμετάσχει σε μια αποφασιστική μάχη εναντίον των τρομοκρατών.
Τόνισε, ακόμη, ότι οι Κούρδοι δεν θα δεχθούν καμία δύναμη εκτός από τους Πεσμεργκά για να υπερασπισθούν  τα σύνορα της περιφέρειας του Κουρδιστάν, ιδιαίτερα στο Κιρκούκ.
«Οι δυνάμεις Πεσμεργκά δεν χρειάζονται βοήθεια από καμιά άλλη δύναμη», είπε «και το Κιρκούκ δεν θα πέσει στο ‘ισλαμικό κράτος’. 
Η δήλωση αυτή είναι μια σαφής απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης του Ιράκ και των Σιιτών ηγετών να σχηματίσουν νέα Εθνική Φρουρά και παραστρατιωτικές δυνάμεις προκειμένου να υπερασπισθούν το Κιρκούκ, τη Ντιγιάλα και άλλα μέρη του Ιράκ.
 
               
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου