''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Οι δέκα κορυφαίες ατάκες του Ερντογάν που... άφησαν άφωνο τον κόσμο

Οι δέκα κορυφαίες ατάκες του Ερντογάν που... άφησαν άφωνο τον κόσμο
Όχι μόνο η εκλογή του στην θέση του Προέδρου της Τουρκίας, που μέχρι τότε ήταν «διακοσμητικός» δεν «ηρέμησε» τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά αντίθετα, ίσως τις καλύτερες ατάκες του να τις.. εκστόμισε από τη θέση αυτή!

Σε κάθε περίπτωση, ο Τούρκος πρόεδρος απασχόλησε πολλάκις τη διεθνή κοινή γνώμη και κέρδισε... επάξια μια θέση στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.
Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ «ανθολόγησε» τις δέκα αξέχαστες ατάκες του, κατά τη διάρκεια της χρονιάς που έφυγε.
1) Θα εξαλείψουμε το Twitter
Η Τουρκία μπλόκαρε την πρόσβαση στο Twitter, λίγες ώρες αφού ο Εντογάν ορκίστηκε να κλείσει το κοινωνικό δίκτυο: «Θα εξαλείψουμε το Twitter. Δεν με νοιάζει τι λέει η διεθνής κοινότητα. Όλοι θα γίνουν μάρτυρες της δύναμης της Τουρκικής Δημοκρατίας», είπε κατά λέξη στις 20 Μαρτίου.
2) Η Αμερική ανακαλύφθηκε από μουσουλμάνους, όχι από τον Κολόμβο
Μιλώντας στο πρώτο συνέδριο Λατινοαμερικανών μουσουλμάνων ηγετών ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Οι μουσουλμάνοι ναυτικοί έφτασαν στις ακτές της Αμερικής το 1178. Στα ημερολόγιά του ο Κολόμβος αναφέρει την παρουσία τζαμιού στην κορυφή ενός βουνού στην Κούβα»!
3) Η ισότητα των φύλων είναι «ενάντια στη φύση»
«Δεν μπορείς να έχεις γυναίκες και άντρες στην ίδια θέση, είναι ενάντια στη φύση, γιατί η φύση τους δεν είναι ίδια», αποφάνθηκε ο Ερντογάν στις 24 Νοεμβρίου.
4) Το λόμπι των ρομπότ στα κοινωνικά δίκτυα διαπλέκεται κατά της τουρκικής κυβέρνησης
«Το λόμπι των ρομπότ που στήνουν στα κοινωνικά δίκτυα» οι αντίπαλοι της κυβένρησής του, είπε ο Ερντογάν, «χτυπά με τουίτς»!
5) Η «κατσάδα» σε καπνιστή
Ο τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε να σταματήσει στη διάρκεια περιοδείας του και να ρίξει μια μεγαλοπρεπέστατη κατσάδα σε έναν άντρα που κάπνιζε δημοσίως: «Βλέπετε αυτόν τον άντρα, που κάθεται και καπνίζει, ενώ ο πρόεδρος του λέει να σταματήσει», είπε.
6) Στους ξένους δεν αρέσουν οι μουσουλμάνοι, μόνο τα λεφτά τους
«Εγώ μιλώ ανοιχτά, οι ξένοι αγαπούν το πετρέλαιο, το χρυσό, τα διαμάντια και το φθηνό εργατικό δυναμικό του ισλαμικού κόσμου. Τους αρέσουν οι συγκρούσεις, οι πόλεμοι και οι αναταραχές στη Μέση Ανατολή, Πιστέψτε με, εμείς δεν τους αρέσουμε», ανέφερε ο Ερντογάν στις 27 Νοεμβρίου.
7) Μέρα με τη μέρα είμαι όλο και πιο ενάντιος στο Ίντερνετ
Ηταν λέξη προς λέξη η δήλωση του τούρκου προέδρου προς τους εργαζομένους στον Τύπο, σε κλειστή συνάντηση στις 2 Οκτωβρίου.
8) Ολοι γνωρίζουν τον Αϊνστάιν
...αλλά όχι σπουδαίους μουσουλμάνους, είπε ο Ερντογάν και προανήγγειλε ένα νέο πρόγραμμα σπουδών για τα σχολεία. «Αν τους ρωτήσεις ποιος είναι ο Αϊνστάιν, κάθε νέος άνθρωπος έχει μια λέξη για να πει. Αλλά αν τους ρωτήσετε ποιος είναι ο Ίλμπι Σίνα, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν», είπε σε ομιλία του στο 19ο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας στη νότια επαρχία της Αττάλειας στις 2 Δεκεμβρίου.
9) Ο έλεγχος των γεννήσεων είναι «προδοσία για τη χώρα»
Αφού τόνισε την αντίθεσή τους στις εκτρώσεις, τις καισαρικές και το χάπι της επόμενης μέρας ο Ερντογάν κατέληξε: «Πρόκειται για προδοσία κατά της χώρας».
10) Είτε το θέλουν είτε όχι, η οθωμανική γλώσσα θα διδάσκεται
«Υπάρχουν εκείνοι που δεν θέλουν να διδάσκεται η Οθωμανική γλώσσα. Αυτό είναι ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος», δήλωσε ο Ερντογάν, στις 8 Δεκεμβρίου, στην ομιλία που διοργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων στην Άγκυρα. «Είτε το θέλουν είτε όχι, η οθωμανική θα διδαχθεί σε αυτή τη χώρα», δεσμεύθηκε.


Από  protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου