''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

o Πούτιν πάει να βάλει γκόλ στον Τελικό;

Ξεκινάω με μία σπέσιαλ αφιέρωση στους μεγάλους της γης που θα συναντηθούν και χαμογελαστά θα παρακολουθήσουν τον Τελικό στο Μουντιάλ.
Άραγε τολμούν να δουν κατάματα τον  "τελικό της ανθρωπότητας" που παίζεται από τους ισλαμοφασίστες που κλωτσούνε ανθρώπινα κεφάλια παίζοντας ποδόσφαιρο σε καταγεγραμμένα βίντεο στην Συρία;;;;;;;


 Όλος ο γεωπολιτικός ορίζοντας βρωμάει καμένες σάρκες , πετρέλαιο και προβοκάτσιες.
Να γιατί η κατασκοπεία άρχισε εδώ και καιρό να πάει  ̈ σύννεφο ̈ στην Γερμανία... από την φίλη της Αμερική. Τρέχουν και δεν φτάνουν οι Γερμανοί αλλά τελικά πως τα καταφέρνουν και βρίσκουν ευκαιρίες να συναντιούνται με τον  ̈κακό κοντό ̈. Άλλωστε πλησιάζει και ο επόμενος βαρύς χειμώνας στην Eυρώπη.

Ο ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ πρόκειται να συναντηθούν την Κυριακή στο Ρίο, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, σύμφωνα
 με σύμβουλο του Κρεμλίνου.

«Προβλέπουμε διμερείς συναντήσεις με τους ηγέτες των χωρών που θα είναι παρόντες στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου» δήλωσε ο Γιούρι Ουσάκοφ, κύριος σύμβουλος του Κρεμλίνου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
 http://www.naftemporiki.gr/  Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Μέχρις εδώ όλα καλά. Και οι δύο ηγέτες δηλώνουν ποδοσφαιρόφιλοι όχι όμως κατ ανάγκη αμερικανόφιλοι.
Η Γερμανία παίζει τελικό αλλά ο Πούτιν θα  ̈σκίσει ̈ τα δίκτυα.
Το πώς ;Mας το λέει η Πράβδα με δημοσίευμα της.
Στην σύνοδο κορυφής των BRICS ή οποία θα λάβει χώρα στην Βραζιλία στο διάστημα 15-16 Ιουλίου η Ρωσία θα καταθέσει στους εταίρους της μία επίκαιρη πρόταση  ̈Σύνδεση Ενέργειας ̈ και  ̈ Αποθεματικής Τράπεζας Καυσίμων ̈.
Η σύνδεση αυτή όπως δήλωσε ο Γιούρι Ουσάκοφ, σύμβουλος του Κρεμλίνου θα διασφαλίζει την ενεργειακή επάρκεια των συμμετεχουσών χωρών.
 Επίσης με τις προτάσεις που θα καταθέσει η Ρωσία θα δίνει την δυνατότητα στην ένωση να διεξάγει λεπτομερείς έρευνες και αναλύσεις στις παγκόσμιες τάσεις που θα διαμορφώνονται στις αγορές των υδρογονανθράκων.
Για να επιτευχθούν οι σκοποί αυτοί πρόκειται να συσταθεί ένα ινστιτούτο ενεργειακής πολιτικής και μια αποθεματική τράπεζα καυσίμων.
Οι λεπτομέρειες των προτάσεων θα δοθούν μετά την συνάντηση.
http://english.pravda.ru/  Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014
Όλα τα παραπάνω είναι εργαλεία άσκησης ελέγχου επί των διαμορφούμενων τιμών ενέργειας και μέσα γεωπολιτικής πίεσης σε συγκυρίες μεγάλων ανατροπών που ήδη βιώνουμε και πρόκειται εν μέσω του φθινοπώρου να αποκορυφωθούν.
Μία τέτοια πολιτική δεν θα καθορίζει μόνο βασικές τιμές ενεργειακών αγαθών αλλά και το νόμισμα ή το καλάθι των νομισμάτων με το οποίο θα πληρώνονται οι εμπλεκόμενοι.
Επίσης ένα τέτοιο ινστιτούτο ενεργειακής πολιτικής μπορεί να χαράζει την διαδρομή των μελλοντικών αγωγών.
Αλλά και η αποθεματική τράπεζα καυσίμων  ̈μυρίζει ̈ κοινά στρατηγικά αποθέματα μιας ευρύτερης συμμαχίας χωρών για κάποιο σκοπό ή ανάγκη.

Ο κ. Πούτιν θέλει να βάλει γκόλ στα ενεργειακά φιλέ της Δύσης και να τρυπήσει τα δίχτυα της Wall street.
Mπορεί όμως;
Ή θα προλάβει κάτι άλλο ; Και τα γκόλ θα τα βάζει ο ίδιος ο
ΘΕΟΣ...


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

RAFAILNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου