''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Φιντέλ Κάστρο: Κατηγορεί το ΝΑΤΟ για “πόλεμο εξόντωσης” εναντίον της Ρωσίας.

Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι προωθεί έναν «πόλεμο εξόντωσης» εναντίον της Ρωσίας και επισήμανε «το μίσος», κατ' αυτόν, που επιδεικνύει ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ, σε ένα άρθρο του στο οποίο αναφέρθηκαν σήμερα τα κουβανικά μέσα ενημέρωσης.
«Άκουσα τις δηλώσεις του νέου γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ (...). Πόσο μίσος στο πρόσωπό του! Πόσο απίστευτη προσπάθεια για την προώθηση ενός πολέμου με στόχο την εξόντωση εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας!» υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της Κούβας σε αυτήν τη γραπτή του τοποθέτηση.

«Ποιοι είναι αυτοί που αποδεικνύονται περισσότερο εξτρεμιστές από τους φανατικούς του Ισλαμικού Κράτους;» διερωτήθηκε στο κείμενο, στο οποίο έχει βάλει τον τίτλο «Το αβέβαιο μέλλον».

Ο Στόλτενμπεργκ, που ανέλαβε καθήκοντα την 1η Οκτωβρίου, επέμεινε προχθές στην Πολωνία την αναγκαιότητα μιας «πολιτικής λύσης» στη διένεξη στην ανατολική Ουκρανία, αποφεύγοντας να επαναλάβει τις επικρίσεις που είχε εκφράσει ο προκάτοχός του Άντερς Φο Ράσμουσεν εναντίον της Ρωσίας.

Παρ' όλ' αυτά επιβεβαίωσε τη βούληση του Συμφώνου να εξασφαλίσει «μια συνεχή παρουσία» στα ανατολικά σύνορα του.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ
http://www.geopolitics.com.gr/2014/10/blog-post_62.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου