''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

«Ομολογία» Ερογλου: Ο ΟΗΕ ζήτησε από την Άγκυρα να αποσύρει το «Barbaros»

«Ομολογία» Ερογλου: Ο ΟΗΕ ζήτησε από την Άγκυρα να αποσύρει το «Barbaros»
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, σε δηλώσεις του για την επίσκεψη του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Άγκυρα, είπε ότι οι «απαιτήσεις του δεν ήταν θετικές» και ότι «είναι απαράδεκτο να αναμένει από την Άγκυρα ο ΟΗΕ να τερματίσει τις μελέτες στην περιοχή και να αποσύρει τα πλοία της».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου υποστήριξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά προωθεί παρελκυστική πολιτική και τακτική, με σκοπό να φύγει από το τραπέζι του διαλόγου και κάλεσε τον ΟΗΕ να το αντιληφθεί αυτό και να αντιδράσει.
Ο κ. Ερογλου υποστήριξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί «ισότιμο συνεταιρισμό στη βάση πολιτικής ισότητας».
Ανέφερε ακόμη ότι, αν οι Ελληνοκύπριοι λάβουν μέτρα στο θέμα των υδρογονανθράκων, αντίστοιχες κινήσεις θα κάνει και η τουρκική πλευρά, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα διεξάγει σεισμικές έρευνες στην περιοχή, «κατόπιν αιτήματος της τουρκοκυπριακής πλευράς».
Ακόμη, ο κ. Έρογλου είπε ότι οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες μπορεί να εξυπηρετούν την τακτική της ελληνοκυπριακής πλευράς να κερδίσει χρόνο, κατά την έκφρασή του, αλλά οι Τουρκοκύπριοι θέλουν να επιστρέψει η ελληνοκυπριακή πλευρά στο διάλογο.
Σε ερώτηση για το πώς φαντάζεται το ψευδοκράτος σε 20 χρόνια, ο Ερογλου είπε ότι, όσο η ελληνοκυπριακή πλευρά συνεχίζει να έχει την ίδια στάση και να μην επιθυμεί λύση, παρά τις προσπάθειες των Τουρκοκυπρίων, όπως υποστήριξε, το ψευδοκράτος «θα πάρει τη θέση που του αξίζει στη διεθνή κοινότητα και θα αναγνωριστεί».

Από  protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου