''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

O SNOWDEN ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΞΗΓΕΙ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΤΗΣ NSA

snow
Σε μια πραγματικά εκ βαθέων συνέντευξη που εξασφάλισε ο μάχιμος δημοσιογράφος   James Bamford για το  Wired , ο μεγαλύτερος καταζητούμενος του κόσμου, Edward Snowden αποκάλυψε πως η επιχείρηση... hacking της συριακής κυβέρνησης από την αμερικανική υπηρεσία ασφαλείας NSA προκάλεσε το black out στο internet της μαρτυρικής χώρας το     2012.  Eπίσης έδωσε διαφωτιστικές λεπτομέρειες για το νέο πρόγραμμα Monster Mind (Πνεύμα του Τέρατος).
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
O δημοσιογράφος- ερευνητής Bamford αναφέρει σχετικά (mintpress):
 “Μια μέρα ένας αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών είπε στον  Snowden ότι η υποδιοίκηση TAO-δηλαδή η υπηρεσία των hackers της NSA – είχαν επιχειρήσει το 2012 να εγκαταστήσουν ένα απομακρυσμένο λογισμικό σε έναν από τους  core routers στο βασικό παροχέα  Internet της Συρίας. Αυτό θα έδινε πρόσβαση στην NSA σε όλην την κυκλοφορία των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων αλλά και σε όλη τη διαδικτυακή κίνηση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Όμως κάτι δεν πήγε καλά και το router έπαθε ανεπανόρθωτη βλάβη. Αυτή η βλάβη προκάλεσε την ξαφνική αποσύνδεση από το διαδίκτυο ολόκληρης της Συρίας, και το κοινό δεν γνώριζε ότι ευθυνόταν η αμερικανική κυβέρνηση”.
Κατά τη μυστική συνάντηση του Bamford με τον Snowden για πρώτη φορά ο πρώην πράκτορας αποκάλυψε την ύπαρξη ενός ακόμα προγράμματος κυβερνοπολέμου με την κωδική ονομασία   Monster Mind, δηλαδή “Πνεύμα του Τέρατος“. Αυτό το περιέγραψε σαν την ακρότατη απειλή της ιδιωτικής ζωής:
 Το Monster Mind αυτοματοποιεί τη διαδικασία αναζήτησης για κάθε ύποπτη ένδειξη μιας ξένης κυβερνοεπίθεσης. Η μοναδικότητα του προγράμματος έγκειται στο ότι μόλις εντοπισθεί μια υποψία επίθεσης το  Monster Mind θα ανταπαντήσει χωρίς καμιά ανθρώπινη συμμετοχή.1653854_612505888867473_4241763399472365982_n
Ο Snowden εξήγησε στον Bamford ότι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο γιατί συνήθως οι επιθέσεις αυτές περνούν μέσα από τρίτες χώρες:
Θα μπορούσε για παράδειγμα να γίνει  μια επίθεση από κάποιον στην Κίνα  και  να φαίνεται ότι προέρχεται από κάποιο νοσοκομείο στη Ρωσία. Σε αυτήν την περίπωση τι γίνεται; Το πρόγραμμα χτυπάει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του νοσοκομείου στη Ρωσία.
Όμως ακόμα και για να δουλέψει αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε σχεδόν όλες τις  ροές των επικοινωνιών από το εξωτερικό προς τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών.Και άμα αναλύουμε κάθε φορά τις ροές κυκλοφορίας αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τις παρακολουθούμε.Δηλαδή παραβιάζουμε την τέταρτη τροπολογία που αφορά της ιδιωτικές επικοινωνίες.Όλα αυτά χωρίς την έκδοση ειδικού εντάλματος, χωρίς καν μια υποψία για τον χρήστη. Αυτό ισχύει για όλους τους πολίτες και σε διαρκή βάση.
snowde
 Ο Snowden στην επί μακρόν συζήτησή του με τον Bamford του μίλησε και για τον λόγο  που τον έκανε να σπάσει τον όρκο απορρήτου της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA).
Γνώριζα όλα αυτά τα κυβερνητικά προγράμματα αλλά και την ύπαρξη της μαζικής αποθήκευσης της βάσης δεδομένων της NSA στην Utah. Δοθέντος της αποθήκευσης των νέων δεδομένων της NSA στο Bluffdale θα υπήρχε η πιθανότητα ενός τυχαίου πολέμου και θα είχα την ευθύνη να ηγούμαι της επιτήρησης όλων των εισερχόμενων τηλεπικοινωνιών. Δεν είχα άλλη επιλογή από το να πω στον κόσμο ό,τι γνώριζα.

dimpenews.com
http://dimpenews.com/2014/08/15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου