''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Προβληματισμοί δια το τέμενος

Προβληματισμοί δια το τέμενος
Ι.Θ. Χαϊνης - Ομ. καθηγ. Ε.Μ. Πολυτεχνείου
Όπως γνωρίζετε το ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 2399/2014 απόφασή του (κατά πλειοψηφία) επιτρέπει την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό, κοντά στο κέντρο της Αθήνας και την Ακρόπολη.
Στον ψηφισθέντα νόμο 3512/2006 πουθενά δεν αναφέρεται ποια κατηγορία ή θρησκεία μουσουλμάνων θα έχει την πρόσβαση στο τέμενος, οι σιίτες ή σουνίτες ή και άλλες συνιστώσες του Ισλάμ;

Στο λεκανοπέδιο Αττικής υπάρχει πληθώρα αλλοδαπών κανονικών ή παρανόμων που ασπάζονται διάφορα ισλαμικά πιστεύω και δοξασίες μετά μανίας και πάθους.
Οι μεταξύ τους σχέσεις είναι πάρα πολύ άσχημες για τους μετριοπαθείς, για δε τους φανατικούς υπάρχουν μεταξύ τους άκρως εξτρεμιστικές καταστάσεις.
Ας αναλογιστεί η κυβέρνηση, αν έλθουν σε ρήξη μεταξύ τους με αιτία το τέμενος ποιοι θα έχουν την πρωτοκαθεδρία σε αυτό, ποιος θα τους επιβάλει την έννομη τάξη; Η Ελληνική Αστυνομία θα επέμβει, για να επιβάλει την τάξη ανάμεσα στους μουσουλμάνους; Δεν λέγω για μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά για μια μεταξύ τους σύρραξη.
Σύμφωνα με τη θεωρία του χάους και των καταστροφών, πιθανόν τότε να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες χαοτικές καταστάσεις μη αναστρέψιμες, από ένα τυχαίο γεγονός, το οποίο μπορεί να είναι και προβοκάτσια από ομάδες εκτός του δημοκρατικού τόξου, για να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση.
Δεν είναι καλό επί κυβερνήσεως Σαμαρά ή και επί άλλης να δημιουργηθούν στο εγγύς ή το απώτερο μέλλον δυσάρεστες καταστάσεις με αφορμή το τέμενος.
Ολοι θα τα ρίχνουν στον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και θα λέγουν: «Ας πρόσεχε!».


Από  Ορθόδοξος Τύπος- Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου