''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Οι κοινότητες των Ρωμιών και των Αραμαίων διαδηλώνουν στο Ισραήλ

Την περασμένη Κυριακή, μέλη της Ελληνορθόξοδης και της Αραμαίικης κοινότητας πραγματοποίησαν ειρηνική διαδήλωση στη Χάιφα προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τη συνεχιζόμενη δίωξη των αδελφών τους σε όλη τη Μέση Ανατολή. 

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν με πανό και σημαίες και απηύθυναν έκκληση για ειρηνική επίλυση του πολέμου στη Γάζα, καθώς και τον τερματισμό της γενοκτονίας κατά των χριστιανών στη Συρία και το Ιράκ.
Οι διαδηλωτές εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους με τη Δύση που παραμένει σιωπηλή ενώ οι Χριστιανοί βιάζονται και δολοφονούνται στο Ιράκ και τη Συρία. Καλούν τη διεθνή κοινότητα να ξεσηκωθεί και να προστατεύσει τις αυτόχθονες εθνο-θρησκευτικές μειονότητες της Μέσης Ανατολής. Ζητούν επίσης από τις δυτικές χώρες να υπερασπισθούν την αυτόχθονη ασσυριακή κοινότητα της Μοσούλης της οποίας οι κάτοικοι πρόσφατα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους με την ελπίδα να ξεφύγουν από την οργή του ISIS. 
Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σε αλληλεγγύη με την παγκόσμια έκκληση για δράση των Ασσυρίων της Διασποράς. Το «Απαιτούμε Δράση» είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την προστασία των  Ασσυρίων (συμπεριλαμβανομένων των Συρίων / Χαλδαίων) και άλλων μειονοτήτων του Ιράκ και της Συρίας. 
 
πηγή:http://eleftheroiellines.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου