''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Πετρέλαιο ισλαμιστών φόρτωνε το ελληνικό τάνκερ που βομβαρδίστηκε

Πετρέλαιο ισλαμιστών φόρτωνε το ελληνικό τάνκερ που βομβαρδίστηκε
Θρίλερ με το ελληνικό φορτηγό πλοίο "iron baron v" που "γαζώθηκε" από λιβυκό μαχητικό σήμερα το μεσημέρι το οποίο ήταν αγκυροβολημένο έξω από την πόλη Derna, καθώς πληροφορίες από την Λιβύη αναφέρουν ότι φόρτωνε πετρέλαιο από πετρελαιοπηγές που ελέγχονται από ομάδες ισλαμιστών με αποτέλεσμα οι δυνάμεις που είναι πιστές στον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ, να το βάλουν στο "στόχαστρο".

Η πόλη Derna θεωρείται ισλαμιστικό προπύργιο το οποίο ελέγχεται από την ακραία ομάδα "Shura Council of Islamist Youth in Derna" η οποία έχει επιβάλλει την σαρία. Βρίσκεται στην κυρηναϊκή χερσόνησο στην οποία και διεξάγονται σκληρές συγκρούσεις.
Η οργάνωση χρηματοδοτείται από τα έσοδα του πετρελαίου, και αυτό προσπάθεί να σταματήσει ο τρατηγός Χαφτάρ.

Το μεσημέρι ένα πολεμικό αεροσκάφος της λιβυκής Aεροπορίας "γάζωσε" το νεοναυπηγηθέν (καθελκύστηκε το 2013) φορτηγό πλοίο «Iron Baron V», ελληνικών συμφερόντων που ανήκει στην εταιρεία Edem Marine SA, Greece, με παναμέζικη σημαία, το οποίο βρισκόταν στο εξωτερικό αγκυροβόλιο του λιμανιού της Ντέρνα.

Δεν υπήρξαν τραυματίες, παρά μόνο υλικές ζημιές, ενώ δεν υπάρχουν και Έλληνες ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος. Κάτι που δέιχνει ότι ο σκοπός της επίθεσης ήταν η αποτροπή μεταφοράς πετρελαίου και άρα κέρδους για τους "δερβέναγες" της περιοχής ισλαμιστές.

Σημειώνεται ότι προ τεσσάρων μηνών, δεξαμενόπλοιο που είχε φορτώσει πετρέλαιο ισλαμιστών από την Λιβύη με προορισμό την Β.Κορέα κατελήφθη από ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού Ναυτικού, τους Navy Seals, ανοικτά της Κύπρου.

"Το δεξαμενόπλοιο μετέφερε πετρέλαιο που πωλήθηκε παρανόμως από λίβυους αντάρτες", είχε ανακοινώσει τότε το Πεντάγωνο.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών Τύπου του Πενταγώνου ναύαρχος Τζον Κίρμπι ανακοίνωσε ότι έπειτα από αίτημα των κυβερνήσεων της Λιβύης και της Κύπρου, οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις προσέγγισαν και στη συνέχεια πήραν τον έλεγχο του δεξαμενόπλοιου Morning Glory, το οποίο είχε καταληφθεί από τρεις λίβυους ένοπλους.

"Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τη νύκτα στα διεθνή ύδατα, νοτιο-ανατολικά της Κύπρου", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Αυτό αποδεικνύει τον τρόπο χρηματοδότησης ακραίων ισλαμιστών σε όλο τον πλανήτη, αφού τα ίδια κάνουν και οι φανατικοί της ISIL και της Αλ Νούσρα πουλώντας παράνομα το συριακό και το ιρακινό πετρέλαιο στην αγορά.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που το διοχετεύουν, και τους είχε "καρφώσει" ο τουρκικός Τύπος.

Από  defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου