''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

30 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη μάχη στο Ζελενοπόλιε

30 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη μάχη στο Ζελενοπόλιε
Κοντά στον οικισμό Ζελενοπόλιε στην περιοχή του Λουγκάνσκ οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης επιτέθηκαν τους στρατιώτες στο σύνολο της 24 ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός «Ρωσία 24». Σκοτώθηκαν 30, τραυματίστηκαν περίπου 100 Ουκρανοί στρατιώτες. Το προσωπικό της ταξιαρχίας είναι οι φαντάροι που πρόσφατα στρατολογήθηκαν στον ουκρανικό στρατό.

Η βοήθεια εκ μέρους των ουκρανικών δυνάμεων δεν έχει φτάσει ποτέ. Τις πληροφορίες για την επίθεση επιβεβαίωσαν στο αρχηγείο της λαϊκής επιστράτευσης. Ο αρχηγός των δυνάμεων της αυτοάμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Ίγκορ Στρελκόφ ανέφερε ότι οι υφιστάμενοί του πυροβόλησαν τον εχθρό και ως αποτέλεσμα σκοτώθηκαν τριάντα Ουκρανοί στρατιώτες. Ο Στρελκόφ επίσης ανέφερε ότι οι στρατιώτες του ουκρανικού στρατού υπέφεραν πολύ και κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ. Οι απώλειες τους είναι μεγάλες, ενώ στη λαϊκή επιστράτευση δεν έχει ούτε τραυματίες, ούτε νεκρούς.
Με τη σειρά του ο Βλαδίμιρ Παρασιούκ, ένας από τους ενεργούς οπαδούς του Ευρωμαϊντάν μοιράστηκε στην κοινωνική δικτύωση τις πληροφορίες τις οποίες έλαβε από έναν φίλο του από το πεδίο της μάχης: «Μεγάλος αριθμός τραυματιών και νεκρών. Επικοινωνία δεν υπάρχει, τα πάντα κάηκαν. Η βοήθεια δεν έρχεται».
Το Ζελενοπόλιε είναι ένας οικισμός που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία, στην περιοχή Σβερντλόβσκι της περιοχής του Λυγκάνσκ.

Από  briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου